30-04-09

Innovatiestage (deel 1)

Een boekenproject uitwerken rond 'spannende boeken'... Dat was de opdracht van de innovatiestage die Liesbet, Andrea en ik voorgeschoteld kregen in september... Er werd gedurende al die maanden heel wat werk in gestoken, en nu is de eerste week al voorbij!

Op maandag kleedden we de school in in het thema, maakten we duidelijk aan de kinderen dat er iets gaande was... Op dinsdag was er onze openingsshow, waarin wij, verkleed als detectives, een moordzaak aankondigden, wat meteen het begin was van een overkoepelend cluedospel gedurende de stageperiode. De kinderen waren reuze enthousiast! We vertelden hen ook wat er de komende weken allemaal zal gebeuren. Op woensdag kregen we de kans om bij 'meester David' ons themalied in te zingen! Hij maakte er dan zo een echt songske van, chique zenne! Dit lied zal de komende dagen (was vandaag al het geval!) elke middagspeeltijd worden afgespeeld op de speelplaats! Vandaag was er voor het eerst een middagactiviteit. (Dat zijn activiteiten rond boeken waar kinderen zich op voorhand voor moeten inschrijven) Vandaag mochten de ingeschreven speurneuzen zelf een liedje maken aan de hand van een voorgelezen, spannend verhaal! Ook onze leeshoek met hippe boekenbakfiets werd voor het eerst aangeboden en was meteen een succes! We kregen ook bezoek van de KHL vandaag! Ze leek wel tevreden denken we ;-)

De dag eindigde wel in mineur vandaag... We zijn al enkele dagen bezig met het wit schilderen van de panelen aan de muur. Vandaag schreven we in mooie, sierlijke letters op een van die panelen 'elke vingerafdruk is uniek' op. Vanaf maandag mogen de kinderen dan op die twee andere panelen hun eigen vingerafdruk zetten. Toen we klaar waren met ons zwart opschrift, gingen we héél even naar binnen en toen we terug buiten kwamen was een bende spelbrekers al die letters aan het uitvegen en bekladden! Ik was zo kwaad! Kunnen die daar nu niet gewoon afblijven?

Enfin, als de stage zelf verder loopt zoals nu, zal de komende week zeker nog fijn zijn!

Wanna see more? http://boekelidoe.skynetblogs.be

dyn009_original_400_300_pjpeg__488d2fa1ac4f81e87818d4cfabd85b79

2432187231_small_1

22:24 Gepost door Ellen in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.